BAİBÜ’de Türk Halk Müziği Konseri İcra Edilecek
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin yönetiminde Türk Halk Müziği Konseri 10 Ocak 2025 Cuma akşamı saat: 19.00’da üniversitenin Mavi Salon’unda icra edilecek.
BAİBÜ Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği korosunun şefliğini 1994 yılından bu yana, seçmeli ders kapsamında yürüten Gamze Çalık Çetin bu çalışmalarla yurdun dört bir yanına serpilen sanat tohumlarını bir kartopu misali çığ gibi büyüterek, gelecek nesiller yetiştirmede önemi gereği çalışmalarına devam etmektedir.
“Geleneksel Kültümüzü dünden bugüne, bugünden yarına aktarılmasında büyük bir gücü olan öğretmenlerimizin sorumlulukları çok büyüktür.” diye belirten Öğr. Gör. Gamze Çalık Çetin Bu alanda eğitim alan öğretmen adayları toplu şarkı söyleme kurallarının insan yetiştirmede önemi ile her konser çalışmaları sürecinde farklı öğrencilerle bir çok öğretmen adaylarına ulaşarak, sanatın mucizevi güçleriyle öğrencilerini tanıştırma sorumlulukları ile bu çalışmalarına inanarak devam etmektedir.
İlkokul öğretmeni anne babanın kızı olan Gamze Çalık Çetin öğretmen yetiştirmede müzik eğitiminin sınırsız gücünü bağlama çalan babadan ve ressam anneden alma sorumluluğu ile geliştirilmeyi bekleyen binlerce yeteneklerle donatılan öğretmen adaylarına yeteneklerini keşfetme, müzikle ve sanatla uğraşmak isteyen öğretmen adaylarına yol olma, enstrüman çalan öğretmen adaylarının sanatın dört duvar arasında kalamayacağı inancıyla, 30 yılı aşkındır halk konserleri ile Bolu halkına ulaşan konserler vermenin gururuyla çalışmalara devam etmektedir.
Çalışma sürecinde Çalık Çetinin öğretmen eşi bağlaması ile 1997 yılından bu yana öğretmen yetiştirme sürecine sonsuz katkılarına minnettarlığını ifade ederek, “Eşi için öğretmen yetiştirme sorumluluğuma, inancıma güç katarak çalışmalarımıza destek vermektedir” dedi. Çalışmalar sürecinde Ozan ve Deniz adında iki oğullarının da bu çalışmalara sonsuz destekler verdiğini ifade ederek, mezun öğrencilerimle de kopmayan bir bağ olması ve mezunların desteğinin, sonsuzluğunun mutluluğunu da ifade etti.
Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin; “Bugün yine Eğitim Fakültesi bünyesindeki birçok farklı bölüm öğrencilerinin kendi tercihleri ile seçtikleri Türk Musikisi ders kapsamında, Okul Öncesi ve sınıf eğitimi ABD öğrencileriyle; Erken Çocukluk Döneminde Müzik eğitimi, Müzik Öğretimi, Orff Ritim Eğitimi, Türk Halk Oyunları, İlkokulda Drama, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler gibi dersleri alan öğrencilerle gönüllülük esası göz önünde bulundurularak, hiçbir seçme yapmadan çalışmaya katılan öğrencilerin, ders dışı yapılan çalışmalarla her dönem bir konser etkinliği olarak planlanarak bugüne değin devam etmektedir.”dedi.
Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin, son olarak şunları ifade etti: “İnsanlık tarihi boyunca iletişim aracı olan müzik sanatının var oluşu 2050 li yıllara değin teknoloji ve bilişim çağı gereği insanoğlunun sanata olan ihtiyacı ve insan yetiştirmede önemi gereği öğretmen adaylarının geleneksel kültürümüzü tanıması ,yaşadığı çevreyi,dilini, dilinin özelliklerini, iletişim becerilerini geliştirebilmesi, duygularını ifade etmenin farklı yollarını araması, çocuklarda bütünsel öğrenme-çoklu öğrenmede müziğin gücü ile dünyadaki tüm öğretim yöntemlerinde geleneksel kültürü merkeze almada, müzik eğitiminin ve bütünsel öğrenmenin gücünü öğretmen adaylarının keşfetmesini sağlayacak ortamlar hazırlamak amaçlanarak, bu çalışmalar sürdürülmektedir..”